Călăii din Iad | Gelu Visan
649
post-template-default,single,single-post,postid-649,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Călăii din Iad

Așa cum am scris de nenumărate ori, Securitatea a fost puternică prin armata de informatori care și-au turnat semenii pentru a le fi lor mai bine.

În comunism, nu existau persoane mai jegoase decât turnătorii. Ei și-au construit carierele călcând în picioare viața altora. Foarte puțini făceau lucrul acesta pentru a scăpa ei de pușcărie sau de vreo afirmație pe care la rândul lor o făcuseră, cazurile de acest fel fiind de cele mai multe ori în pușcării.

Fenomenul Pitești este vârful absolut al acestei practici prin care turnători au devenit la rândul lor organ opresiv. A fost “împlinirea” menirii turnătorului, care devenea din informator călău de facto. De fapt, toți Informatorii erau călăi, pușcăriile fiind pline din cauza lor, cu diferența că nu-și vedeau victimele. Securitatea nu ar fi putut băga nici un om, repet, nici un om în pușcărie, dacă nu ar fi fost turnat de informatori abjecți.

După ce erai turnat de un informator la Securitate, se abătea asupra ta blestemul Securității, care se năpustea năpraznic pe bietul om care ieșea din rând. Toată viața ta, că te băgau sau nu la pușcărie, se transforma într-un infern. Carieră, de multe ori familie, tot ce însemna viață normală, se prăbușea. Dacă reușeai printr-o minune să scapi cât de cât întreg, nu mai scoteai un cuvânt față de nimeni, nici față de soție, ce să msi zic de copii, toată viața. Au existat multe cazuri în care Informatorii și-au turnat părinții, soția, rudele, iubitul, prietenii.

În istorie au mai fost cazuri de acest fel, colaboraționiștii francezi fiind un exemplu, dar Securitatea Românească a reprezentat Absolutul, a construit un regim întreg cu ajutorul informatorilor. Așa a ținut în mână Securitatea Românească, care a depășit cu mult CEKA, KGB și STASI un popor întreg.

Prin Informatori.

Am văzut unele poziții publice care încearcâ să-l victimizeze pe Traian Băsescu, că CNSAS s-a transformat în noul DNA, că Băsescu e împiedicat să ajungă la Bruxelles, că ce ar fi făcut el acolo pentru România, etc.

Am spus din postarea de ieri: Personal, nu mă interesează de ce CNSAS nu descoperit până acum nici o dovadă că Traian Băsescu ar fi fost informator. Poate s-au șters bine urmele, poate în toată această perioadă a continuat colaborarea, poate le-a fost frică de DNA. Pot fi multe motive.

Însă dacă Traian Băsescu a fost informator al Securității este monstruos, cel puțin dintr-un motiv:

Dacă este așa, un călău care și-a construit cariera călcând destine în picioare a ajuns Președintele României, iar în mandatul său, alte mii de destine au fost călcate în picioare.

Practic, Noua Securitate a luat naștere odată cu mandatul lui Traian Băsescu și și-a atins apogeul în mandatul lui Iohannis. Am văzut că au fost patruzeci de mii( 40:000) de mandate de ascultare a telefoanelor pe Siguranță Națională. Asta înseamnă că au fost mult peste șase milioane( cifra avansată de Manda) de cetățeni ascultați. Aproape toți cetățenii României au “căzut” pe interceptări, România a devenit din nou un lagăr Neosecurist.

Așa că aflarea adevărului nu ține de un joc politic, ci pur și simplu trebuie să aflăm dacă un informator/turnător la Securitate, călăul unor destine, a ajuns președintele României. O singură notă informativă dacă a dat la Securitate prin care un om a avut de suferit, ne arată adevărata proprție a catastrofei, și explică de ce România a devenit un Iad Neosecurist.

No Comments

Post A Comment