Dacă va fi achitat? | Gelu Visan
622
post-template-default,single,single-post,postid-622,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Dacă va fi achitat?

Partidele de opoziție au un singur punct în discursul public, și nu de ieri de azi, ci de vreo doi-trei ani: Să fie condamnat Dragnea. ICCJ, subalterna de nădejde a DNA, l-a condamnat în primă instanță. Știu dosarul; este o făcătură politică ieftină, ca multe alte dosare, este un dosar politic, așa cum au fost multe altele, inclusiv ale celor care strigă “Dragnea la Pușcărie”. Mulți, fie ei Iohannis, Orbán, Blaga, Tomac, au fost achitați de Statul Paralel. Nu știu dacă erau vinovați sau nu, știu însă că și-au aranjat cu Statul Paralel, cu condiția să susțină Polția Politică.

Între timp, poliția Politică a luat niște lovituri năpraznice, începând cu Coldea, Maior, Kovesi, Dumbravă, Lazăr. Au mai rămas doar Pahonțu și Helvigh, care se cam bat pe întâietate, și ei pe ducă, cu executant Cristina Tarcea, speriată că va trebui să dea socoteală că a călcat legea in picioare.

Disperați că nu mai au cui să dea ordine, iohannis&comp. au inventat un război artificial al PSD cu Justiția. Îl auzeam zilele trecute chiar pe Traian Băsescu spunând cum vrea să dea PSD-ul legi ca să-l scape pe Dragnea, uitând că în urmă cu un an-doi era indignat de felul în care funcționează justiția. Pentru un pumn de voturi, nu poți face chiar orice, când știi bine cum au fost executați fratele tău, Alina Bica, Elena Udrea, cum s-a pornit războiul împotriva familiei tale, inclusiv a ta. Sau poți?

Toată opoziția mizează pe faptul că Dragnea ar fi vinovat și trebuie condamnat. După pozițiile publice, ei l-au condamnat deja, iar acum, în frunte cu Iohannis, creează o presiune puternicâ pe justiție pentru a fi condamnat și formal.

Pentru că dacă va fi achitat, toată opozitția își face praf discursul chiar înainte de alegeri. Cum mai poți vorbi de “Penalul Dragnea”, “ care a furat de la gura copiilor”(?!?) dacă Dragnea va fi achitat? Presiunea Politică exercitată de Iohannis, Helvigh, SRI și opoziție este atât de mare, încât ICCJ a simțit nevoia să amâne luarea unei decizii, a mutat presiunea pe Curtea Constituțională, care la rândul ei a amânat decizia pe completele de trei în aceeași zi cu judecarea speței de către ICCJ.

Spre deosebire de toți fariseii care vorbesc de o justiție total in afara politicului (cei care bat câmpii uită că Puterile Statului nu sunt în totală separație, principiul check and balance luând demult locul separației totale( o utopie) a puterilor în stat), eu spun că puterile se completează. De fapt, tot sistemul Politic, al democrației și statului de drept sunt astfel construite, atâta timp cât peste tot in lume, politicul numește magistrații, etc. Mai mult, cazuri în care Justiția, prin Înalta Curte a țărilor respective, a făcut înțelegeri cu cei care reprezentau politicul pe anumite cazuri sunt cu sutele, de la Helmuth Kohl la cazul Volkswagen.

Democrația și Statul de Drept nu se omoară între ele, ca în România ultimilor ani, ci se completează, conlucrează.

Politicienii care au făcut înțelegeri cu Poliția Politică sunt disperați; dacă nu mai au în mână ghioaga DNA și ICCJ, trebuie să se întoarcă la discursul politic, cel normal, iar aici nu există. Disperarea e atât de mare încât i-ar strânge de gât pe judecători, ar lua ei înșiși roba, pentru a-l condamna pe Dragnea.

Partea Proastă, foarte Proastă pentru ei, este că Justiția a simțit că, după zeci de ani de asuprire, poate deveni mult mai independentă față de politic, fix pe cazul Dragnea, lucru care s-a și văzut.

Probabil ICCJ îl va achita pe Dragnea, dar va anunța decizia după 26 mai, fix după alegeri, pentru că nu vrea să interfereze cu campania electorală. Din păcate, opoziția nu s-a prins de mișcarea ICCJ, și va urla ca apucata în continuare, despre “ penalul Dragnea”. Nici de DNA nu se mai pot folosi, cazul Drăghici și Barbu fiind niște palide urme ale cazului Olguței Vasilescu( ce vremuri!) care era târâtâ cu cătușele la mâini și arestată în plină campanie electorală.

La începutul anului, scriam că anul acesta Statul Paralel va muri; sincer, am crezut câ se va întâmpla către toamnă. Începutul real al sfârșitului însă va începe odată cu achitarea lui Dragnea, la sfârșitul lui mai. Din acel moment, justiția va începe să nu mai fie folosită ca temă de campanie electorală, iar partidele își vor arăta adevărata valoare.

Atunci să te ții: ce se vor face Iohannis și lătrăii lui?

Va fi distractiv.

No Comments

Post A Comment