DNA | Gelu Visan
408
post-template-default,single,single-post,postid-408,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

DNA

După revocarea Laurei Codruța Kovesi, după ce ieri și-a arătat în sfârșit această față, întrebarea care persistă și care va trebui să primească un răspuns în perioada următoare este una fundamentală:

Este Laura Codruța Kovesi efectul sau cauza eșecului DNA?

Pentru că DA, dacă vorbim de rezultatele activității DNA, în ansamblu, asistăm la cel mai răsunător eșec al vreunei instituții românești de după 1989 încoace. Pentru a Răspunde corect la această întrebare, trebuie să vedem cum și de ce a apărut DNA, cum s-a transformat și cum a fost posibil ca în fruntea ei să apară un monstru?

PNA a apărut la propunerea unui anume Gunter Verheugen, Neamț, care acum are vreo 74 de ani, și care era “profesorul” de Democrație pentru Români.

Așa cum spunea politologul Huntington, în procesul modernizării unei țări, adică al trecerii de la totalitarism la Democrație, apare corupția, iar ea este adusă prima dată de Supranaționale.

Așa cum v-am spus, prima mare șpagă care mi s-a oferit, acum mai mult de cincisprezece ani, a constat în cinci la sută din valoarea unui contract de lucrări de drumuri, contract ce însuma mult peste o sută de milioane de euro, condiția fiind doar ca acea firmă să câștige licitația. Am fost în birourile firmei, m-am întâlnit cu patronul ei, iar oferta a fost pe față. Mai mult, când am plecat, fix în fața liftului, s-a ținut să mi se spună că firma este a lui Baroso, nu controlată, ci a lui.

Inutil să spun că am plecat năuc dun acele birouri, inutil să spun că nu am făcut nici un demers, de atunci având mult mai multe astfel de întâmplări, și majoritatea cu firme străine, Multinaționale cum li se spune. Propunerile de comision au variat între 2,5 % și 15%, cu bani trimiși în orice bancă din lume, eu trebuind să aleg doar țara. Asta cu 15% este “totală”, s-a întâmplat în holurile hotelului Mariot, iar întâlnirea a fost intermediată de un jurnalist, mare Haștagian astăzi.

Vreți să știți cum este? “Faci pe tine”, gândindu-te ce ai putea face cu banii aceia. Au fost momente când mi-am dat palme la propriu în oglindă, doar pentru a mă trezi la realitate.

Toți cei despre care vă spun, și ale căror nume sunt cunoscute în lume, au câștigat și câștigă licitații multe în România; gândiți-vâ dumneavoastră cum.

Atunci când au apărut și firme românești, mult după intrarea celor străine, piața comisioanelor era plină și clar stabilită. Concurența a însemnat inclusiv concurența în valoarea comisioanelor. S-a ajuns la cifre astronomice, de peste treizeci la sută. O demență! Cunosc foarte bine acest sistem și vă spun că nimeni, dar absolut niciunul dintre marii lui beneficiar nu a fost vreodată întrebat, anchetat, cercetat sau deranjat de vreun procuror. Pot să vă mai spun că mult peste 100(o sută) de miliarde de euro sunt în băncile din afara țării, majoritatea dați de firmele străine.

Acum surpriza: DNA A APĂRUT PENTRU A PROTEJA INTERESELE FIRMELOR STRĂINE ÎN CONCURENȚA CU FIRMELE ROMÂNEȘTI!

Acesta este scopul real al DNA!

Nu politicienii români sunt ținta ci COMPANIILE ROMÂNEȘTI CARE S-AU AFLATE ÎN CONCURENȚĂ CU COMPANIILE STRĂINE.

Politicienii români, firesc, nu s-au putut abține. Acum, gândiți-vă ce ați face dumneavoastră, dacă pentru o semnătură sau pentru o vorbă ați primi, 1,2, 5, 15 sau 150 ( o sută cincizeci) ( a fost și un astfel de caz) de milioane de euro de la o companie străină care să câștige o lucrare? Doar gândiți-vă…

Banii s-au dat întotdeauna la câștigarea licitației, iar companiile străine au fost cele mai serioase în plata comisioanelor către decidenți.

Ridicând capul, companiile românești au devenit un mare pericol pentru Multinaționalele care doreau să ocupe România; prin concurență nu le puteau elimina, așa că….AU ÎNFIINȚAT DNA.

A fost o etapă de distrugere a companiilor Românești, impusă de UE prin anii 2000, care s-a soldat cu arestarea patronilor care au îndrăznit să le concureze pe cele străine, sau cu preluarea cu totul a afacerilor Românești. Exemplele elocvente sunt:

Dan Voiculescu, care a vrut să preia PETROMUL, alături de Gelu Tofan( NOTĂ; Gelu Tofan este un om de afaceri român. A fost fondatorul Tofan Grup Internațional, care în 2000 era cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est. Wikipedia)

Gelu Tofan (n. 15 octombrie1960, în comuna Todireni, județul Botoșani)[1] este un om de afaceri român. A fost fondatorul Tofan Grup Internațional, care în 2000 era cel mai mare producător independent de cauciucuri din Europa Centrală și de Est[2]. În 2001 a vândut către grupul francez Michelin cele două fabrici de anvelope Silvania Zalău și Victoria Florești, dar și firma de reșapare Tofan Recap – în urma unei tranzacții estimate la acea vreme la 100 de milioane de dolari

După cum vedeți, pe cine nu au “legat”, l-au cumpărat. Exemplele sunt cu duiumul, cele mai importante și notorii fiind Ioan Nicolae, Umbrărescu, Nelu Iordache, Dan Adamescu (Astra-Asigurări) dar și mulți, mulți alți capitaliști români, toți aruncați după gratii sau executați la propriu, cum este cazul Adamescu.

Niciunul, dar niciunul dintre capitaliștii străini care au furat economia românească, nu a fost vreodată, întrebat, cercetat, anchetat, darămite-te condamnat pentru ceva.

De ce scandalul de acum?

Simplu: Pentru că urmează cel de-al doilea și ULTIMUL MARE JAF din istoria recentă a României, transferul gratuit către companiile străine a resurselor și obiectivelor economice care au rămas în picioare: Gazele, petrolul din Banat, aurul, uraniu, wolfram, cupru, apele minerale, portul Constanța, Aeroportul Henri Coandă, CEO Oltenia, TransGaz, CFR MARFĂ, etc.

Rolul DNA va fi acela de a BĂGA ÎN PUȘCĂRIE PE ORICINE, fie el om de afaceri sau politician, CARE SE OPUNE ACESTUI MARE JAF, chiar mai mare decât cel de acum 15-20 de ani.

Chiar dacă a plecat Kovesi, rolul DNA este același, atâta timp cât Iohannis, Cioloș, Macovei, dar și mulți alți politicieni români, alături de executanți, cum ar fi Lazăr sau Horodniceanu, au același scop: VÂNZAREA TOTALĂ A ROMÂNIEI.

Ce este de făcut? O să vi se pară surprinzător, mai ales acum, când Haștagienii o să strige că ăsta era de fapt scopul ascuns: Trebuie început cu începutul, de acolo de unde s-a stricat: Anularea obiectului de distrugere a capitalului românesc, adică a DNA. Cum vom proceda mai departe cu ANTICORUPȚIA? Cum procedează fix toate țările din UE, inclusiv Bulgaria, care a refuzat la timpul lui acest experiment ratat, în afară de România, care a devenit RÂSUL EUROPEI.

Laura Codruța Kovesi nu a fost cauza, ci EFECTUL DNA. Organismul este din altă specie, nu e om, nici supraom, ci un mecanism făcut să execute ordinul din afara țării.

Desființarea DNA echivalează cu Salvarea Capitalului Românesc, dar mai ales cu Salvarea, sau mai corect, cu RENAȘTEREA ROMÂNIEI (mai țineți minte înalții prelați ortodocși târâți la DNA în fața camerelor de luat vederi, la ore de maximă audiență?)

Despre rolul DNA în distrugerea Ortodoxiei Românești, în postarea viitoare.

4 Comments
 • Citiți și vă cruciți: DNA asigură protecție pentru străinii care jefuiesc România! - Justitiarul - revista de investigatiiJustitiarul – revista de investigatii
  Posted at 11:24h, 10 July Reply

  […]                                                                                                                              Gelu VIȘAN […]

 • popescu
  Posted at 11:29h, 19 July Reply

  Risul continentului sintem de f mult timp! Reciteste istoria sau reia in minte evenimentele din 45 incoace ca sa vezi ca ne-au cunoscut si au stiut f bine ce au de facut! Tu ne vezi ca sintem condusi de taranimea cu dosare sanatoase ridicata acolo unde n-ar fi ajuns vreodata si unde n-ar fi trebuit sa fie?! N-ai observat ca proasta de luluta nu stie sa vorbeasca dupa 10 ani sau chiar mai mult de locuit in Bucuresti? Si acum spune cafiaua! In locul ei a fost urcata alta taranca! Peste tot sint gastile taranilor parveniti! Cine este loazar?! Cine basescu?! Peste tot sint aceste gasti de parveniti care nu stiu de capul lor si al caror unic scop este cariera de supozitor in curul strainilor pt ca asa cred ei ca o vor duce bine. Astia nu au de unde sa stie despre ce este vorba si nu-si pot inchipui ce vor face stapinii lor cu ei dupa ce isi vor fi facut interesul. Rau este ca nu are cine sa le spuna ca vor fi aruncati la gunoi! Mai ales dupa ce vor fi distrus tara si natia ce cred ei ca se va intimpla cu ei?! Ce motive ar avea stapinii lor sa-i mai tina?! Zero! Profita de prostia lor si atit! Astia trebuie sa inteleaga ca unica lor sansa de supravietuire este romanizarea! Boii nu stiu ca banii lor nu sint ai lor si ce cred ei ca au poate fi luat sau pierdut! Strainii nu si-au permis decit prin Amazon cu triburile pierdute prin acea jungla ceea ce si-au permis la noi!

 • Anne
  Posted at 21:30h, 31 August Reply

  Unde sunteti? In vacanta? Ati disparut de la televiziuni cand va asteptam mai mult.
  Sunt o telespectatoare fidela a catorva – dumneavoastra sunteti unul dintre preferati si ma tot gandesc de ce ati lipsit toata vara.

  Cu prietenie,

  Anne

 • De ce a fost creat DNA la BUCUREŞTI? DNA asigură protecție pentru străinii care jefuiesc România ? – Basarabia Literara
  Posted at 13:50h, 21 October Reply

  […]                                                                                                                              Gelu VIȘAN […]

Post A Comment