Dragnea Reîncărcat. | Gelu Visan
315
post-template-default,single,single-post,postid-315,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Dragnea Reîncărcat.

V-am spus că nu am încredere în Justiție, dintr-o mie de motive, dar în primul rând că este mafiotă. O Justiție în care ICCJ semnează un Protocol Secret cu Securitatea și se pune la dispoziția SRI este o justiție vândută, politică și ticăloasă, mai pe scurt, face Poliție Politică, nu justiție. Dacă vrei să-ți dai seama ce se va întâmpla, trebuie să vezi acțiunile pe care le face Securitatea.

Diversiunea

Securitatea este ușor de descifrat, iar acțiunile ei sunt previzibile. După ce l-a achitat pe Ponta și pe Tăriceanu, din motive diferite, dar cu aceeași țintă, a venit achitarea lui Ghiță. Lăsând la o parte că pe Ponta l-au achitat pentru a-și construi Securitatea încă un partid, de stânga de data aceasta, pe Tăriceanu l-au achitat pentru că în toamnă vor să tragă ALDE lângă PNL, cu sau, cel mai probabil, fără Tăriceanu, care va fi condamnat de a doua instanță. Inclusiv Ghiță va fi condamnat, achitarea lui în primă instanță fiind necesară pentru a-l îndepărta de Dragnea și a-l apropia de Ponta. Condamnarea Elenei Udrea a fost primul semnal că Securitatea recâștigă teren, iar acțiunile din ultima vreme, începând cu nerespectarea deciziei CCR, amenințarea lui Lăzăroiu, atacul Haștagian din Parlament au arătat că nu se lasă.

In paralel, a mai fost lansată o diversiune, șantajul asupra lui Tarcea, despre care am vorbit public, precum și desecretizarea Protocolului cu ICCJ, menit să îl facă pe Helvigh erou; de fapt Helvigh este fix la fel ca predecesorul lui, Maior, un combinator, diferența fiind că Helvigh este un admirator declarat al lui Soroș. Toate acestea ne arătau că Dragnea va fi executat. Lucrurile sunt însă puțin mai complicate.

Condamnarea în primă instanță lui Dragnea îi face bine lui…Dragnea și lovește în plin Statul Paralel.

Nu, nu am greșit, și o să vă arăt: Dragnea a fost convins că va putea cădea la pace cu Sistemul, motiv pentru care a crezut ce i s-a spus, că va fi achitat. Dealtfel, Helvigh a avut grijă să ne transmită tuturor că Dragnea va fi achitat. Au mizat pe adormirea lui Dragnea și pe efectul, au crezut ei, paralizant pentru PSD, al condamnării. Dacă ar fi fost achitat, tot războiul lui cu Statul Ascuns s-ar fi încheiat; cu un Dragnea crescând, însă, după condamnarea lui, l-au scos efectiv la luptă, pentru că nu mai are nimic de pierdut, ba-și dă și Seama că SRI l-a tras pe sfoară.

Prostia SRI care l-a condamnat pe Dragnea este că au crezut că Dragnea va ceda și va demisiona, iar PSD-ul va deveni franjuri, tocmai bun de luat de Ponta. Dragnea, care a crezut că SRI va fi corect, tocmai a intrat cu un picior în pușcărie. Dacă intră și cu-al doilea, i se vor mai deschide încă vreo 22 de dosare, iese, dacă nu cu picioarele înainte, ci când va fi un bătrân nefolositor. Acum însă a aflat și Dragnea și PSD-ul ce vor să le facă: în primul rând destructurarea PSD și instituirea terorii în rândul conducerii lor. La ora la care discutăm, grupul Vlase-Tudose este activat, gata să predea PSD și capul lui Dragnea. Au omis însă un lucru:

PSD este un mamut și nu se dă ușor distrus. In concluzie, astăzi este de fapt ziua în care Dragnea va începe să se bată cu Securitatea, luându-și tot partidul cu el. De fapt, Securitatea a reușit să trezească acest mamut, care fix de acum înainte va ataca. De data asta, atacul va fi devastator pentru Iohannis și Securitate. Condamnându-l pe Dragnea, l-a pus cu spatele la zid, nu mai are nimic de pierdut, doar să atace, de data asta având PSD-ul lângă el. Nu se va retrage, ci va ataca, iar Securitatea tocmai l-a reîncărcat.

Va fi un război pe care tocmai ce l-a declanșat Securitatea. Nefiind pe terenul lor, Securiștii lui Iohannis tocmai ce au făcut o greșeală fatală: au unit PSD-ul în jurul lui Dragnea, care se va apăra cu armele politicii, teren pe care Securitatea nu-l cunoaște deloc. Din tot acest război, Iohannis și Securitatea vor ieși sfâșiați.

Singura greșeală pe care ar putea-o face Dragnea ar fi să se retragă, mai ales că toți securiștii căcăcioși, activați la cheiță, îl sfătuiesc să facă ba un pas lateral, ba în spate, că îi vor binele. Și nu se va retrage, decât dacă vrea să îngroape PSD-ul odată cu retragerea sa.

Va fi interesant de urmărit.

2 Comments
  • Mihaela Vintiloiu
    Posted at 06:28h, 22 June Reply

    Mi -as dori sa iasa cum spuneti. Nu pentru ca am incredere in Dragnea sau il cred imaculat. Ci pentru ca sa taiem toate capetele “hidrei ” ceea ce mi se pare aproape imposibil…. ! As vrea sa traiesc clipa cand vom fi iar stapani pe destinele noastre , cu oameni cinstiti si curati la carma tarii si care sa-si puna toattru prosperitatea ei…. ! Nu-i asa ca e un vis imposibil????

  • anca
    Posted at 08:03h, 22 June Reply

    Mihaela Vintiloiu: Nimic nu e imposibil. Nici Marea Unire nu părea posibilă după 1000 ani de cizmă habsburgică, otomană, rusească etc. Așadar… va fi cum va vrea Dumnezeu. Iar El vrea cum vrem noi dacă ne rugăm să ne ajute.

Post A Comment