Groparul Vasile | Gelu Visan
416
post-template-default,single,single-post,postid-416,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Groparul Vasile

Este și asta o meserie. Îți trebuie vocație și dibăcie, inclusiv arta negocierii. Să vă uitați la un gropar când bagă Coșciugul: este preocupat, trist, știe ce face: de la săpatul gropii, cimentuitul, cuiele bătute în coșciug, funia de coborât, nu, pânza cu care cobori sicriul, astupatul gropii, aranjatul. Ei rămân ultimii, cu vreo rudă a casei, să aranjeze.

Ce mai, Groparul este meserie serioasă, este chiar o profesie, o artă: Ceva e sigur: el îngroapă…”Mortul de la Groapă nu se mai întoarce…

Am văzut și eu o poză de grup, au sărit TV-urile să spună că gata, s-a trezit Blaga, a dat adunarea, ce mai, treabă serioasă…

S-au produs pe scări să ne spună că ei îl susțin pe Iohannis, ei, “Greii”, “Grașii”, cum ar zice Ada, periiindu-i. Cine era pe scări?

Vasile Blaga, Hava, Flutur( fost PLD) Boc, pe-acolo un Bode, cam atât…Restul, morți sau împrăștiați. Vasile Blaga are vocație de gropar…a reușit să-i îngroape pe toți, în momentul în care a vândut PD-L-ul, când l-a dizolvat în PNL.

Cu ceva timp în urmă, a fost o întâlnire chiar a greilor, Berceanu, Videanu, la care a participat și Vasile: nu câinele Vasile, ci Vasile Blaga. Atunci vorbeau să refacă PD-L-ul dar niciunul nu avea curaj. Frică mare de Pușcărie, ce mai, ei ne-au pricopsit cu Iohannis, Radu Neatinsul țipând peste tot că ce bine este. Au copt dizolvarea PD-L în PNL din 2007, cu toate că nu respectau deloc PNL-ul, era privit cu dispreț, ca și acum, un club de dezbatere.

Vasile Blaga vrea acum ca foștii PDL-iști să preia PNL-ul, să fie ce-a fost: nu înțelege ceva: PD-ul, unde el era “purtătorul de lumânări”, (expresia la adresa lui îi aparține lui Berceanu) a fost o stare de spirit, continuată într-o oarecare măsură de PD-L. In momentul când a omorât PD-L -ul, l-a și îngropat. Vasile Blaga este groparul PD-L-ului. Are vocație de gropar, dar se vrea lider.

Asta a omorât PD-L-ul: dorința lui Blaga de a fi măcar egalul lui Berceanu, Duvăz, Sasu, Severin, Frunzăverde, Videanu, Roman, Băsescu. Nu a reușit.

Tocmai ați citit garnitura de aur, Greii adevărați ai PD-ului, ulterior PD-L-ului. Nu a putut fi mai bun ca niciunul dintre ei. Intr-un fel sau altul, a scăpat de ei. A rămas el, de capul lui, purtând la început mapa lui Roman, după aceea pe a lui Băsescu, luînd-le capul, pe rând.

Vasile Blaga nu a fost niciodată lider.

Nu a reușit niciodată să -și depășească condiția de vameș.

A dobândit însă vocația de gropar. I-a-ngropat pe toți, cu tot cu PD și PD-L. Acum muncește la o groapă, sapă cu sârg la ea. Pe cine va îngropa? Nu e greu de ghicit…

Depinde însâ și de ordinul pe unitate…

No Comments

Post A Comment