Neomarxismul de dreapta(?!) | Gelu Visan
475
post-template-default,single,single-post,postid-475,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Neomarxismul de dreapta(?!)

Sintagma “Muie PSD”, devenita slogan national, este deopotriva rezultatul si catalizatorul acestei desteptari civice. Prin ea, se aude vocea vulgului, adica a acelor oameni care nu mai vor sa dezbata la nesfarsit ce si cum. A trecut momentul ambiguitatilor sofisticate. Revolutiile dau glas asteptarilor vulgului. Sunt, ne place sau nu, vulgare. Estetica lor este una diferita de aceea a vremurilor calme. Vulgaritatea lor este, in adancimi, una de un maxim, superb rafinament. Depinde de noi sa-l pretuim cum se cuvine!

Intr-o vacanță de Paște citit “Diavolul în Istorie” și am rămas impresionat.

Așa cum am rămas impresionat citind acest material: am trăit să o văd și pe-asta:

Sintagma ” Muie PSD” este ridicată la rang de absolut, ” catalizator”, “superb rafinament”(?!?!?)

Adică, dacă folosești expresia ” Muie”, dai dovadâ de rafinament(?!)

Aș avea multe de spus, de comentat și de analizat.

După acest material, pe care l-am citit și l-am recitit perplex am revenit însă la o concluzie de care am fugit și care se tot reîntoarce:

Cu așa intelectuali sau așa zis intelectuali,

Ne merităm soarta.

Poți să nu fii de acord cu PSD-ul, cu PNL-ul sau cu USR-ul, dar să faci apologia urii, a grobinasmului și a anarhiei te transformă pe tine însuți în nazist și anarhist neomarxist Nu am decât un cuvânt:

Păcat…

No Comments

Post A Comment