Pe Ușa din Dos | Gelu Visan
642
post-template-default,single,single-post,postid-642,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Pe Ușa din Dos

CNSAS se pare că a descoperit faptul că Traian Băsescu ar fi fost informator al Securității ca Poliție Politică.

Traian Băsescu a negat tot timpul, fie în declarații publice, fie în discuții de partid sau particulare, că ar fi fost colaborator al Securității. După ce, în mai multe rânduri, CNSAS a spus că nu există documente doveditoare care să ateste calitatea de informator a lui Băsescu, acum, la aproape treizeci de ani de la Revoluție, a descoperit două note și un dosar care, în opinia lor, se pare că dovedesc fără dubiu calitatea de colaborator al Securității a lui Traian Băsescu. Traian Băsescu neagă in continuare că ar fi colaborat cu Securitatea.

Dacă se va dovedi, într-un final, că a colaborat cu Securitatea încă din 1973, situația este de o gravitate “mai mult” decât excepțională. Nu mă preocupă de ce CNSAS nu a găsit sau “s-a făcut” că nu găsește documentele respective. Dacă e vorba, așa cum se vorbește, doar de dosarul gol cu numele de informator al lui Traian Băsescu, bașca cele două note, asta înseamnă că din 1990 încoace Traian Băsescu a mințit pe toată lumea, pentru a putea accede pe scena politică.

M-am înscris în PD cu câteva luni înaintea lui Traian Băsescu, după ce în 1990 mă înscrisesem în PNL. Am făcut politică din convingere, cu pasiune și loial partidului în care am activat. Tot timpul, dar absolut tot timpul, de prin ‘85 încoace, am fost un adversar al Securității, fie și pentru motivul că știam cât de mult rău au făcut și fac Românilor.

Securitatea și Noua Securitate sunt instrumentul opresiv prin care România a fost distrusă și aruncată în beznă, prin care sute de mii de elite au fost decimate la propriu. Colaborarea și apartenența la Securitate era însă o opțiune proprie. În 1987 mi s-a propus să mă înscriu la Securitate, mi s-a promis chiar o carieră de excepție, și am refuzat cu toată forța și idealismul unui om care știa cât de nenorociți sunt. Puteai să refuzi. Nu-ți lua nimeni capul, și nici nu te urmăreau după aceea, așa cum s-a tot spus.

Colaboratorii și Informatorii Securității au fost niște ticăloși, prin ei Securitatea a reușit să țină sub control întreaga Societate.

Din Securitate, fie că ai fost lucrător, colaborator sau informator, nu ieși decât cu picioarele înainte.

După 1990 până azi, tot ei și urmașii lor au preluat controlul Societății Democratice. România este încă, din cauza Neosecuriștilor, un Stat Captiv: Abuzurile Incredibile și călcarea în picioare a Democrației li se datorează in totalitate. Gândiți-vă doar că în România a fost cea mai puternică Securitate din toate țările din blocul estic, mai puternică inclusiv decât STASI și KGB. Așa cum au condus România, acești oameni, acoliții și urmașii lor, lor au preluat cu totul fragila Societate Democratică de după 1990, influența lor fiind îngrozitor de mare și azi. Protocoalele SRI cu Justiția sunt un mic exemplu în acest sens.

Stat Paralel sau Noua Securitate este același lucru.

Îl controlează pe Iohannis, PNL, USR, PMP, ProRomânia, țin România captivă propriilor interese, planuri și idei, așa cum au făcut întotdeauna.

Cele mai noi sau relativ noi exemple sunt încercarea de a transforma un miting PSD de la Brașov din prima sâmbătă din campania turului doi al prezidențialelor într-un măcel. Colectivul, ieșirile în stradă, ura din societate, toate sunt “opera” lor.

Încercarea de a transforma 10 August 2018 într-o baie de sânge, încercare căreia m-am opus cu toată forța mea ( le mulțumesc din tot sufletul cele care au avut curajul să-mi devoaleze planul infernal din 10 August, au fost salvate multe vieți nevinovate; din cauza demersurilor mele, Helvigh a ordonat să nu mai fiu invitat la nici o televiziune) ca și încercarea eșuată de ieri de la Iași, toate sunt opera Noii Securități.

Dacă Traian Băsescu, pe care l-am cunoscut din 1997 și care a condus PD-ul din 2001, a fost ministru, negociator șef cu Banca Mondială, adică cel care a coordonat privatizarea marilor întreprinderi de Stat de după 1997, care a fost președintele României timp de zece ani, se dovedește a fi fost colaborator și Informator al Securității, aceasta înseamnă că este unul din capii Noului Sistem, al Statului Paralel sau a Noii Securități, pentru că, v-am spus, din Securitate nu ieși decât cu picioarele înainte, iar influența lui Băsescu în politica din România postdecembristă a fost covârșitoare.

Iar dacă ne-a mințit în tot acest timp, inclusiv în declarațiile publice, va trebui să răspundă conform legilor în vigoare.

Urât mod să ieși din istorie.

Pe ușa din dos.

No Comments

Post A Comment