PE VIAȚĂ ȘI PE MOARTE! | Gelu Visan
560
post-template-default,single,single-post,postid-560,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

PE VIAȚĂ ȘI PE MOARTE!

Aveți acum ocazia să vedeți forța și disperarea unui Sistem care a condus România de cel puțin douăzeci de ani.

Mulți dintre noi au văzut-o, pe pielea noastră. Această disperare de zilele acestea nu a avut-o Sistemul niciodată:

A scos oamenii în stradă;

A încercat cu Grindeanu;

A încercat cu Tudose;

A încercat pe 10 August o Lovitură de Stat;

A pierdut de fiecare dată.

Așa cum am mai scris, bătălia cu Securitatea, în ultimul an, stă într-un singur om, Liviu Dragnea.

Dacă Dragnea capotează, s-a terminat.

Sistemul va fi și mai puternic. Dacă rezistă, Sistemul va muri până în Ianuarie, prin legile votate de Parlament.

Pentru prima dată, am văzut Sistemul Speriat de moarte pentru că a făcut greșeli enorme ieri. Pe unii îi cunosc și le știu frica.

Știam de atacul prin Firea asupra lui Dragnea de vreo lună

Totuși, atacul nu a fost nici bine pregătit, nici nu va avea succes; s-a întâmplat ceva, dacă au dat drumul la atac nepregătiți; ce l-a determinat pe Gabi Oprea să o scoată la înaintare pe Firea acum, nepregătit?

Aici nu este o bătălie politică, cu toate că atacul a fost declanșat de politicieni și Generali: Oprea, Iohannis, Maior, Ponta împreună cu ofițerii din politică și presă. Oprea-Maior-Ponta s-au și văzut preluând PSD-ul, așa cum am scris de o lună; Este o bătălie în care Sistemul s-a dat “pe față” și-a deconspirat ofițerii din PSD, din presă, a ieșit la lumină, a turbat. Ce a putut determina această ieșire intempestivă și nepregătită?

Pentru a înțelege, trebuie să explic cum funcționează Sistemul și din cine este format. Sistemul nu funcționează pe principiul piramidal, ci pe principiul celular, de aceea nu poate fi destructurat ușor. Fiecare celulă mare, are celule mai mici, formate pe același principiu, dar și pe principiu piramidal. Este ca o rețea care împânzește România, Acest tip de organizare a fost inventat de Ceaușescu atunci când a creat Securitatea, pentru a nu fi destructurat de KGB. In cazul în care defecta un cap, nu se prăbușea Sistemul, pentru că mai avea alte capete: Este cazul Pacepa, care după ce a defectat la americani, Securitatea s-a clătinat, dar nu s-a prăbușit, sarcinile fiind preluate de Iulian Vlad, care și el, dacă se prăbușea, sarcinile erau preluate de altă structură. Acest principiu celular de funcționare a Sistemului a făcut ca după căderea lui Coldea și transferul lui Maior, Sistemul să reziste.

Luându-se la bătaie cu Sistemul, Dragnea și-a dat seama de lucrul acesta și a realizat că Sistemul funcționează ca o hidră cu mai multe capete, chiar cu mai multe corpuri, astfel că dacă tai un cap, mai are încă cinci iar , în timp, și capul acela crește la loc. Ca să învingi Sistemul, trebuie să tai din capete, dacă s-ar putea pe toate odată, dar cum să faci, pentru că ei conduc România, și, în același timp, să le tai aerul, să-i sufoci, să-i înneci. Ați văzut, în filme, cum se comportă un organism care se sufocă: dă din mâini, din picioare, lovește, pentru că își dă seama că rămâne fără aer și că sfârșitul este iminent. Dacă în același timp tai și câteva capete, îl ucizi. Sfătuit sau nu, Dragnea și-a dat seama cum poate fi înfrânt Sistemul: In primul rând a anunțat schimbarea legislației Serviciilor Secrete și a mai spus că prin legislație îi va scoate din Justiție, adică le va lua arma dosarelor la comandă. Personal, nu cred că trebuia să-i prevină, pentru că au turbat. In același timp, l-a chemat pe Maior, unul dintre capi, dar și pe Helvigh, alt cap, la audieri. In acel moment, Sistemul și-a dat seama că e groasă: A început să freamăte și să se organizeze.

Factorul declanșator al atacului SĂLBATIC a fost însă altul:

S-a produs alaltăieri și ieri dimineață de la o decizie a CCR: CCR a declarat, pe o sesizare a PNL că înființarea Comisiei de Anchetă a SPP este Constituțională, din acest moment Lucian Pahonțu Poate fi Anchetat. În acest moment Pahonțu este unul dintre primii trei capi, dacă nu principalul, al Sistemului. Trebuie să spun că, dintre oamenii politici din România care nu sunt în Sistem, îl cunosc cel mai bine pe Pahonțu, știu cu ce se ocupă:

Pahonțu este cel care colaborează cel mai strâns cu Președintele României, cu Iohannis, de multe ori ia decizii politice în numele Președintelui, controlează Parlamentul prin dosare, bagă oameni la Pușcărie, cum a fost cazul lui Voicu la cererea lui Oprea, la Comandă și mult mai multe altele, la fel de grave. Pahonțu are în mânâ jurnaliști, parlamentari, politicieni, analiști.

Doar ca să vă faceți o mică idee, una mică, vă spun, de exemplu, că el a inventat RTV, el i-a spus lui Coldea să-l facă. De unde știu? Nu de la Udrea, ci pentru că…știu. Atât, deocamdată. Ca să vă mai faceți o idee, Coldea i se adresa lui Pahonțu cu ” Ordonați!” De unde știu? Pentru că…eram de față. Atât, deocamdată.

Să revenim: Dragnea a anunțat că Parlamentul îl va ancheta pa Pahonțu pentru că Paul Stănescu a spus că Pahonțu i-a propus să ia Preșidinția PSD. Îl cunosc pe Paul Stănescu, e un oltean de-al meu, dar pentru această afirmație, Pahonțu nu l-a iertat:

I-a făcut un dosar penal, la Olt. Dosarul este în cercetare, poate fi clasat sau Paul Stănescu poate fi inculpat și condamnat. După care l-a chemat să-i spună că dosarul este în mâna lui. Nu Helvigh vrea să-l execute pe Paul Stănescu, ci Pahonțu.

In momentul în care Pahonțu și-a dat seama că Dragnea a reușit cu înființarea Comisiei de Anchetă a activității lui Pahonțu, când CCR a avizat înființarea Comisiei, acesta a înnebunit. Știe că nu mai are scăpare. I-a dat dispoziție lui Oprea să o activeze pe Firea, Pe Stănescu îl are la mână cu dosarul pe care i l-a făcut la Olt, iar Țuțuianu este de-al lor. Și a atacat, disperat.

Acesta este motivul pentru care a apărut acum Scrisoarea și în ea se face vorbire despre încetarea războiului cu SPP, dar se cere și demisia lui Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților: Blocarea Înființării Comisiei de Anchetă a activității generalului Lucian Pahonțu, directorul SPP.

Alături de blocarea legii gazelor și de alte legi, blocarea înființării acestei comisii este vitală pentru Sistem.

Așa cum v-am spus, Dragnea este țintă a Sistemului pentru că-l va destructura, iar în acest demers,

Are tot sprijinul meu:

O afirm public.

1Comment
  • Voinea Ion
    Posted at 07:00h, 27 September Reply

    În opinia mea salvarea tarii sta în mana asociațiilor pensionarilor militari organizați ca o adevarata armata de rezerva sub o comanda unica.

Post A Comment