Războiul pe viață și pe moarte. | Gelu Visan
510
post-template-default,single,single-post,postid-510,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Războiul pe viață și pe moarte.

Suntem în mijlocul unui război în care Klaus Iohannis vrea cu orice preț să dea guvernul jos, să facă o nouă majoritate și să pună guvernul lui. De ce? Din cel puțin trei motive:

1) Vrea să câștige un nou mandat;

2) Vrea să aibă un nou guvern pentru 2019;

3) Dar mai ales, vrea să aibă și guvernul lui în relația cu Germania și Occidentul, aceasta fiind o cerință expresă a Angelei Merkel, pe mai mult paliere:

• Relația Germaniei cu Rusia;

• Accesul la Resursele Românești;

• Blocarea influenței lui Donal Trump în Europa de Est, dar mai ales în România;

• Politica privind imigranții;

• Politica privind LGBT;

• Politica privind România, ca piață de desfacere;

• Recunoașterea Kosovo și Autonomia Transilvaniei;

• Politica privind imigranții;

• Blocarea curentului naționalist în România;

• Promovarea Societății Deschise și a Politicii Supranaționalelor;

•Promovarea Politicii privind Europa Celor două viteze și a Statelor Unite ale Europei în defavoarea Europei Națiunilor;

•Politica privind mutarea ambasadei Israelului.

După pierderea influenței în Polonia, Ungaria, Cehia, chiar și Grecia, România, ca de multe ori în istorie, a devenit o miză foarte importantă. Necesitatea ca la București să fie o conducere supusă Germaniei a devenit stringentă.

Politic, partidele de Dreapta, PNL, USR, PMP, dar în anumite privințe și ALDE, sprijină politica Germaniei. PSD a devenit în mod natural adversarul principal al Germaniei, din mai multe motive:

• In primul rând s-a apropiat de Donald Trump, adversarul de moarte al Angelei Merkel, al găștii lui Soroș și al multinaționalelor, • iar pe de altă parte nu susține niciuna din revendicările politice ale Germaniei în România; în mod natural, PSD a îmbrățișat un mesaj tradiționalist și, într-o anumită măsură, naționalist.

Scoaterea PSD de la guvernare, dar și slăbirea forței lui, a devenit astfel principalul obiectiv al Germaniei, și în consecință al lui Iohannis, care este guvernatorul de drept și cel mai fidel al Germaniei din fostele țări comuniste.

Lupta împotriva PSD și a programului independent de guvernare, a devenit deci un obiectiv prioritar al Angelei Merkel, acompaniată de Macron și de mulți alți lideri Europeni, aliați naturali ai Germaniei.

Pentru a câștiga această luptă, Merkel face orice. Principala să armă este Pușcăria și Lupta Anticorupție. Neputând să-și asume public obiectivul de ocupare a României, Angela Merkel este dispusă să facă orice pentru ca, pe de o parte, PSD să fie scos de la Guvernare, iar pe de altă parte, să fie blocată orice prezumtivă apariție a unui partid naționalist în România. Și cum curentul Naționalist în România este extrem de puternic, el fiind preluat doar în mică măsură de PSD, soluția este crearea unor partide fantomă controlate de SRI, care să capaciteze voturi, dar să nu intre în Parlament, adicâ spargerea curentului naționalist în bucățele. Despre asta însă o să mai vorbim.

Slăbirea și Distrugerea PSD are o cheie. Ea se numește, vrem-nu-vrem, Liviu Dragnea.

Cel care se opune politicii expansioniste a Germaniei și lui Iohannis a rămas Liviu Dragnea.

Aici vreau să fac o precizare. Am vorbit cu Dragnea de trei ori în viață, odată în 98 sau ’99, ultima dată acum un an, și de fiecare dată nu mai mult de un minut, simple banalități politicoase. Cei care mă tot acuză că aș face nu știu ce jocuri, sunt pur și simplu dobitoci. Ceea ce însă trebuie spus, este că sunt naționalist declarat public de douăzeci de ani, iar aici lucrurile nu sunt negociabile. Să revenim deci la analiza noastră.

Distrugerea lui Dragnea este cheia slăbirii până la îmjumătățire a forței PSD, dar mai ales atingerea obiectivelor Germaniei și ale lui Iohannis. Toate aceste obiective stau, din păcate, într-un singur om, pentru că PSD este construit piramidal, așa a fost dintotdeauna. Dacă Dragnea va fi trimis în Pușcărie, problema Germaniei și a lui Iohannis este rezolvată. Un alt potențial lider care să preia mesajul lui Dragnea, pe de o parte este foarte greu identificabil, iar pe de altă parte poate fi ușor neutralizat cu un dosar penal și cu Pușcăria, pentru că cel care dictează cine intră și cine nu în Pușcărie este Iohannis, cu mâna lui Helvigh. In ceea ce mă privește, afirm răspicat că dosarul prin care a fost condamnat Dragnea este unul politic, iar în acel dosar al angajărilor la CJ Teleorman, Dragnea este nevinovat.

Pentru a ieși din această situație aparent fără rezolvare, nu există decât două posibilități:

Suspendarea lui Klaus Werner Iohannis și

Amnistie Generală, care să-l cuprindă și pe Dragnea, dar și pe toți cei care au fost cercetați, anchetați sau condamnați abuziv.

Despre acestea, despre rolul pe care-l poate juca Tăriceanu, despre ieșirea lui Dragnea din ” DEAD Man WALKING”, într-o analiză viitoare

3 Comments
 • Carmen Maria Borsos
  Posted at 08:33h, 24 August Reply

  Johannis e capabil de absolut orice nemernicie!

 • PDL -PSD ...tot un drac
  Posted at 17:22h, 24 August Reply

  Si zici cai mai bine cu psd- ul? Atunci ne meritam soarta .

 • popescu
  Posted at 14:08h, 27 August Reply

  Un popor care-si voteaza calai nu are nimic bun de asteptat! Acum conduc Romania spre dezastru numai minoritari: Joianis, orban, ciolos, hellwig, banta.

Post A Comment