România Sfârtecată | Gelu Visan
616
post-template-default,single,single-post,postid-616,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

România Sfârtecată

Când vezi acest titlu, te gândești la Ardeal, sau la Basarabia, ruptă din trupul țării.

România este însă altfel sfârtecată. Se rupe ceva fundamental din trupul acestui neam, definitoriu pentru existența lui. Intrată cu Entuziasm în Uniunea Europeană, România s-a lovit de o realitate dureroasă, căreia aproape că nu-i poate face față. Ținută în bezna comunistă, România a rezistat datorită credinței și iubirii semenilor, o iubire necondiționată și definitivă. Toți marii dizidenți, reperul demnității noastre au spus că așa au rezistat: cu gândul la Dumnezeu și la Poporul Român. Chiar și oamenii de rând, inclusiv cei mai mulți dintre membri Partidului Comunist, intrați de cele mai multe ori în partid pentru o carieră sau o viață mai bună, se raportau la aceste mari valori: Creștinismul, Națiunea, Poporul. Au fost reperele care ne-au însoțit în lunga noapte comunistă. Am trăit ca într-un glob de sticlă opacă, vedeam lumina cerului dar era difuză, golită de aerul libertății.

Intrați în UE odată cu cea mai mare criză economică a capitalismului globalizării, aproape că nu am observat că Europa și lumea se schimbase între timp, de când în 1945 am fost aruncați chiar de ei într-un sistem străin nouă: Europa vrea să se despartă de creștinism, de națiune și de popor, în numele unei iluzorii și utopice Societăți deschise Neomarxiste promovate cu bani grei de miliardarii lumii, în care oamenii sunt Deposedați de credință, de națiune și de toate valorile în care au fost crescuți, în numele unei altfel de libertăți, a omului-maimuță, individul în afara colectivității, care se cațără pe ceilalți pentru a-și atinge obiectivul. Religia, Creștinismul, Națiunea, familia și țara sunt considerate perimate, multiculturalismul, ateismul, globalismul, Progresismul, într-un cuvânt Neomarxismul Societății Deschise promovate de Soroș și acoliții lui fiind noua ” Religie”. Iar în spatele acestei religii, stă dominația economică a Corporațiilor unei societăți Globalizate, în baza teoriilor economice neoliberalismului Școlii de la Chicago, promovate cu obstinație de adepții lui Friedman.

România a fost prinsă nu numai nepregătită, ci chiar total descoperită în fața acestei provocări. Săraci rupți în fund, cu o economie etatistă incapabilă să se adapteze la rigorile pieței, obosită de 45 de ani de stat în Beznă, România a devenit victimă sigură a noii utopii. Încă din primul an, promotorii Neomarxismului au plantat și au crescut, pe bani, din 1990, promotori ai ideilor “Societății Deschise”, fie că s-au numit Macovei, Helvigh, Cioloș sau te miri cine; și cum trebuia să existe și un element de negare a poporului, au reinventat și “Lupta de Clasă”, rebotezată “Luptă Anticorupție”, care să arate că românii sunt un popor corupt de la porțile Orientului, numai buni de transformat în zombi ai noii societăți utopice. Ademeniți cu mărgele colorate, au fost absorbiți în occident sau au fost puși să muncească pentru occident acasă la ei. Sclavii moderni, roboții ascultători ai neomarxiștilor globaliști; și ca și când asta nu ar fi fost de ajuns, au negat rezistența anticomunistă a românilor, ca și cum aceasta nu ar fi existat.

Greu, ca după un somn de optzeci de ani, românii încep să întrezărească că au fost mințiți, înșelați și aruncați pe alt drum. Cum să ieși din această îngrozitoare fundătură? Dacă nu devii zombi ca majoritatea celorlalți europeni, ești retrograd și “anti”-progresist. Dacă vorbești ceva de LGBT ești pus la zid; dacă ești creștin, ești vinovat; ba, mai mult, dacă nu stai în genunchi, așa cum stau cei mai mulți europeni, îți taie banii și avantajele unei integrări așteptată cu multă speranță: și cel mai “cel”, ești cu rușii, adică ești ” dușman al poporului.

Cum ieșim din această cruntă situație, în care însăși fibra poporului român este amenințată?

No Comments

Post A Comment