SEPTEMBRIE DE FOC | Gelu Visan
523
post-template-default,single,single-post,postid-523,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

SEPTEMBRIE DE FOC

GUVERNUL DE UNIUNE NAȚIONALĂ

PNL-ALDE-USR.

Atunci când am aflat despre planul lui Iohannis, Tăriceanu nu fusese achitat în primă instanță și se dădea mare luptător cu Sistemul Mafiot.

Informația era atât de puțin credibilă, încât am verificat-o la sursă și, din păcate am aflat că asta este înțelegerea cu Tăriceanu pentru a fi achitat, dar și pentru a-l condamna pe Dragnea, considerat ca principal obstacol în obținerea expolatării pe degeaba a Gazelor din Perimetrul de la Marea Neagră, una din marile mize ale evenimentelor din ultimii ani.

După cum probabil vă aduceți aminte, la Senat, unde Președinte este Tăriceanu, Legea Gazelor a trecut în forma cerută de Multinaționale, fiind modificată ulterior în favoarea României de către Dragnea, la Camera Deputaților.

Înțelegerea a fost făcută într-o întâlnire în doi între Iohannis și Tăriceanu.

Atunci, cei doi au decis ca:

• Guvernul de Uniune Națiinală să fie numit în Septembrie.

• urma atunci ca Tăriceanu să fie achitat în primă instanță,

• Dragnea Condamnat cu Executare.

De ce condamnarea lui Dragnea era o miză?

Dintr-un singur motiv: Au realizat că nu poți scoate PSD-ul de la guvernare cât timp Dragnea este Președinte, el fiind cel care coagulează PSD.

• Distrugerea lui Dragnea echivalează cu fărâmițarea PSD, cu lupte intestine pentru putere, cu apariția de facțiuni.

Dragnea în sine nu este o țintă, ținta este PSD-ul, de departe partidul cel mai mare și puternic din România. Dragnea este țintă pentru că el coagulează PSD, indiferent de curentele și umorile din partid.

Pentru a slăbi PSD și a da jos guvernul, s-a mers pe toate planurile:

• Condamnarea lui Dragnea

• Încercarea de demitere a lui Dăncilă

• Revoluția Muii

• crearea partidului lui Ponta

• organizarea unei disidențe împotriva lui Dragnea în interiorul PSD, fiind găsit și un potențial înlocuitor de tranziție în persoana lui Mihai Tudose, garantul că Legea Gazelor de la Marea Neagră va fi modificată în interesul Multinaționalelor.

Politic, Iohannis vrea un PSD sub 30% la alegeri, pentru că, cu creșterea economică, cu Programul de Guvernare Aplicat cum trebuie, cu Legea Pensiilor și cu Dragnea Președinte, PSD-ul, așa cum arată sondajele de opinie nu poate fi coborât sub 40-45%, ceea ce anulează orice șansă a opoziției de a reveni la putere.

Cu:

PSD: 43-45 %

ALDE 8-10%

PNL. 18-20%

UDMR 7%

USR. 4-7%,

ajungem la 90% din opțiunile electoratului, marja de creștere a PNL-ului nefiind mai mare de 5%, iar dacă PSD-ul își duce la îndeplinire Programul de Guvernare, va sări de 50%, ceea ce transformă scena politică din România într-un joc cu sumă fixă, la alegerile Europarlamentare, Locale, prezidențiale și generale.

Destructurarea PSD, care nu se poate face atâta timp cât este Dragnea Președinte, devine astfel singura opțiune a lui Iohannis.

In altă ordine de idei, PSD-ul lui Dragnea a rămas singurul partid care se bate cu Statul Mafiot, distrugerea PSD prin execuția lui Dragnea echivalând cu câștigarea războiului de către Sistem, Statul Mafiot sau Statul Paralel, cum vreți să-i spuneți.

Un PSD fără Dragnea este victimă a luptelor fratricide, dar și garanția pentru Iohannis că va putea duce la îndeplinire planul lui Merkel în România, despre care am scris pe larg.

Niciuna dintre metodele încercate, de la demiterea lui Dăncilă, la Morții din Piață, nu a funcționat.

Nici lui Iohannis nici lui Tăriceanu nu le convine foarte mult ca cel care va sparge guvernarea să fie Tăriceanu, pentru că o astfel de mișcare îl transformă pe Dragnea și PSD în victimă, motiv pentru care Tăriceanu face acest balet ca un elefant într-o cameră plină cu porțelanuri. Visul de preamărire a lui Tăriceanu nu poate fi lucrat decât cu un PSD sub 30%.

Așa după cum vedeți, cheia pentru ca planul să fie dejucat este Dragnea. Dacă Dragnea rezistă, Iohannis și Statul Mafiot devin istorie.

Pentru aceasta, sunt mai multe opțiuni:

1) Anunțarea deciziei de suspendare a lui Iohannis îl pune cu spatele la zid pe Tăriceanu, care va fi obligat să ia o decizie fermă.

2) Promovarea unei ordonanțe a Amnistiei, necesară pentru România, care scoate din joc Statul Paralel, dar mai ales anulează dosarele judecătorilor și procurorilor șantajați de Helvigh, ceea ce crează premisele revenirii jocului politic la normal, dar mai ales distruge Mafia din Statul lui Iohannis și, în primul rând, scoate SRI din jocul politic și justiție, prin demiterea lui Helvigh și a generalului Pahonțu, șeful SPP.

Lăsat fără sprijin militar, Iohannis nu mai are cui să dea ordine, toată strategia lui bazându-se pe acțiunile lui Helvigh și Pahonțu și pe implicarea lor în Justiție, Parlament, în Presă dar și în toate instituțiile Statului.

Demiterea lui Helvigh și judecarea sa pentru Înaltă Trădare este esențială în Dejucarea Planului lui Iohannis.

In acest sens, ședința CSAT din 4 Septembrie în care ministrul de interne va arăta cu subiect și predicat că o parte din SRI nu numai că nu a spus că în România se organizează o Lovitură de Stat, dar chiar a organizat această Lovitură de Stat, este esențială.

In ceea ce-l privește pe Tăriceanu, de data aceasta își poate da singur seama că e tras pe sfoară de Iohannis și Helvigh, și dacă participă la dorința lor de a-l executa pe Dragnea, participă, de fapt, la propria execuție.

In politică se fac și mari erori, iar Tăriceanu tocmai e pe cale să o facă pe ultima din cariera lui, după care va urma Pușcăria.

Personal, vreau să cred că își va da seama că a făcut un calcul politic greșit, pentru că cei care conduc Statul Mafiot

” Iubesc Trădarea, dar

nu-i iubesc pe Trădători!”

No Comments

Post A Comment