STAFIA CARE BÂNTUIE ROMÂNIA | Gelu Visan
440
post-template-default,single,single-post,postid-440,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

STAFIA CARE BÂNTUIE ROMÂNIA

DNA

Ați fost vreodată “luați de val”?

Sunt convins că da…Atunci când v-ați trezit și v-ați uitat în spate, nu vă venea să credeți ce s-a întâmplat, ce situații ați traversat, vreți să uitați, să o luați de la capăt, dar amintirile sunt prea proaspete, vă întrebați unde ați greșit, cum a fost posibil.? Cu cât timpul se așează, vedeți tot mai clar că ați fost târât în situații care erau ale altora, le trăiați viețile lor, care la rându-le erau un coșmar…

Asta se întâmplă acum cu România și cu DNA.

DNA a fost creat pentru a se “LUPTA” cu corupția. Lăsând la o parte că a fost o instituție impusă din exterior pentru a distruge capitalul românesc care se năștea, a fost ca și când unii au vrut să ucidă copilul nenăscut, DNA a fost creat pentru a se “LUPTA”. De câte ori nu auziți, pe zi: ” Trebuie să (ne) LUPTĂM cu corupția! O să vedeți că cei care clamează că se “Luptă”, sunt la rându-le acuzați că sunt corupți de către alții care la rândul lor se “Luptă” și tot așa.

Marea problemă a DNA-ului este că motivul pentru care a fost înființată, “Lupta”, nu există ca modalitate de combatere a Corupției: Așa cum am scris în zeci de materiale și am spus public de nenumărate ori, “LUPTA” Anticorupție NU EXISTĂ!

Există doar “ANTICORUPȚIE” , ca un ansamblu de metode, atitudini și mentalități care duc la diminuarea Corupției.

DNA este o instituție care a fost creată pentru a face ceva care NU EXISTĂ! Cu corupția nu te LUPȚI, o COMBAȚI!

Marea Problemă a DNA-ului nu este aceea că nu se găsește cine să-l conducă, ci că NU poate fi condus, pentru că este ca și când ai vrea să trezești o STAFIE la viață!

In urmă cu treizeci și ceva de ani, un profesor strălucit care mă iniția în tainele filosofiei, mi-a spus că omul este fința “CEA MAI CONSERVATOARE” de pe Terra; Societatea Românească este în situația celui “luat de val” Nu vrea să recunoască încă că a greșit acceptând ceea ce i s-a impus: ÎNFIINȚAREA DNA.

Oricât ar încerca Tudorel Toader să găsească pe cineva care să conducă DNA, nu va găsi: pentru că este o STAFIE, un organism născut mort, o iluzie, o “făcătură”.

Nu contest, cu toate că am mari rezerve, câ în interiorul DNA nu ar fi și procurori capabili, cu toate că s-au lăsat duși de val, au știut tot timpul ce se întâmplă și au tăcut, fiind astfel complici, însă nu vor putea niciodată să conducă un mort, decât la groapă.

Pentru a începe ANTICORUPȚIA, DNA trebuie trimis acolo unde îi este locul: desființat și transformat. Rolul viitoarei conduceri ar trebui să fie acela de a asigura succesul acestui transfer, iar acei procurori, câți vor fi, doi, trei, douăzeci și trei, să lucreze în interiorul viitoarei Secții, Departament Anticorupție sau cum s-ar numi.

Altfel, vrem să înviem o stafie care bântuie România:

DNA

No Comments

Post A Comment