Statul Paralel | Gelu Visan
603
post-template-default,single,single-post,postid-603,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Statul Paralel

In România, pe nesimțite și pe ascuns, de aceea se mai numește și Stat Ascuns, sau Stat Securist, a luat ființă o structură care a luat locul Statului Real, al instituțiilor care ar trebui să reprezinte fundamentul existenței unei societăți democratice, pentru că Statul este fundamentul acestei Societăți. Cine este Statul Ascuns în România și cum s-a insinuat?

România nu este originală la acest capitol, îmcercăti de a forma State Ascunse existând peste tot în lume, de la SUA la Argentina, de exemplu.

Mecanismele Democratice împiedicâ însă ca Statul Ascuns să ia locul Statului Real. Avem deci un prim răspuns: Existența mecanismelor democratice ține sun control Statul Ascuns, sau Paralel: Parlament, Partide Politice, Presă, Guvern, Preșidinție, Justiție, raporturile dintre ele. Pentru a se putea naște și dezvolta, Statul Paralel trebuie să le neutralizeze și să le subordoneze, să-și infiltreze oameni în toate structurile, pentru a le putea controla.

În România, în acest moment se încearcă deparazitarea acestor instituții de reprezentanții Statului Paralel, un demers sortit eșecului, cred eu, pentru că sunt prea mulți. Demersul real este anihilarea pârghiilor prin care sunt cucerite aceste instituții, cum ar fi modificarea legislației, denunțarea recentă a protocoalelor, de pildă, un mic pas, modificarea legilor justiției, revocarea Procurorului General, etc, demersuri necesare, dar nici pe departe suficiente, dar mai ales cunoașterea capilor și tragerea lor la răspundere.

Pentru a demola Statul Paralel trebuie să știm cum este format, cine îl conduce și cum acțiinează.

Statul Paralel nu are o structură Piramidală, sau nu în totalitate Piramidală, ci multicelulară. Imaginați-vă o piramidă cu vârful tăiat, iar în partea de sus sunt mai multe vârfuri, care colaborează între ele, unul dintre ele fiind mai înalt la un moment dat, altul luându-se-i locul mai târziu, dar în același timp sint legate cu mii de fire de reprezentanții din ” teren” care execută ordinele, mai mult sau mai puțin orbește, pentru că, la rândul lor, au un anumit grad de independență, funcționează ca celulele care sunt legate de organism, dar care au viața lor.

Descrierea cea mai corectă Statului Paralel este pe principiul unui organism multicelular, în care anihilarea unei celule bolnave nu echivalează cu anihilarea întregului. Poate cădea o celulă, un cap, mai multe, dar celelalte celule funcționează, iar mai târziu se regenerează.

Acum ajungem la esență, la capi.

Statul Paralel nu are un singur cap, iar când unul este tăiat, altul îi ia locul, iar celălalt se repoziționează. Este cazul lui Coldea și al lui Maior, locul lui Maior fiind luat de Helvigh, iar Coldea mutându-se pe un alt palier, ca și Oprea sau Blaga, de exemplu, care pur și simplu au fost reîncărcați și care, chiar dacă nu mai au aceeași forță pe care le-o dădea ministerul de interne, pe de o parte și-au lăsat destui oameni în interiorul MAI, până lângă ministru, iar pe de altă parte controlează două partide subordonate Statului Paralel, unul PNL-ul și altul Partidul lui Ponta. Exemplul cel mai elocvent este al Puciului din PSD pus la cale de Oprea prin Firea, de Blaga, dar și de Pahonțu, prin controlul asupra Parlamentului și Președintelui.

Am ajuns la unul dintre capii înalți ai Statului Paralel, Lucian Pahonțu, care merită o analiză separată, despre care însă trebuie spus că a controlat și comtrolează o parte importantă din Parlament, în zona PNL, USR, UDMR, PMP, PSD, dar și a minorităților naționale, direct prin parlamentari care sunt ofițeri acoperiți, au fost puși, ajutați sau șantajați direct chiar de el.

In postările mele Lucian Pahonțu este ” Domnul cu Păstrăvi”, iar eu îl cunosc foarte, foarte bine.

De unde?

Am lucrat patru ani cu el, aproape zi de zi, cel puțin de câteva ori pe sâptămână, în perioada cât am fost parlamentar., adică vreo patru ani. De departe pot scrie două cărți despre felul cum acționează acest cap al Statului Paralel.

Forța lui constă însă în mod principal prin controlul total pe care îl are asupra Președintelui României, în numele căruia acționează, cu, dar și fără fără acordul acestuia, dar și prin controlul direct din Parlament, Guvern, Justiție, Partide Politice, Presă ( și ce control!) mediu de afaceri.

Am ajuns la Iohannis.

Iohannis nu este un cap al Statului Paralel, ci un executant, o paiață inventată de Statul Paralel, la fel ca mulți alți politicieni.

Este de remarcat un lucru: Poziția de lider absolut al Statului Paralel este tot timpul revendicată, este un fel de rotire permanentă a celor care sunt ” il capi di tutti capi”

Vioara întâi, capul din acest moment este chiar Lucian Pahonțu, care este mult deasupra lui Helvigh, mult mai slab, la fel cum era și deasupra lui Coldea, în perioada aceea însă sub Maior, care era adevăratul cap al Statului Paralel.

Va urma.

5 Comments
 • Sanda Nitu
  Posted at 11:53h, 17 November Reply

  Am obosit citind despre aceste lucruri, dar oricat ai scrie, imbecilii nu pricep.

 • ionrasteanu
  Posted at 18:02h, 17 November Reply

  Interesanta si pertinenta analiza. Respect.

 • Mihai Haidau
  Posted at 19:06h, 17 November Reply

  Statul paralel, Deep State
  Open Society, religia lui Soros lucrează de 30 de ani şi a reuşit să se infiltreze, să coordoneze structurile decizionale din SUA şi Europa.
  Dovadă că nici acum, la ultimile alegeri din SUA, nu a putut fi blocat controlul financiar al Open Society în procesul alegerilor.
  Toţi cei care au făcut cursuri urmare selecţiei ocupă funcţii decizionale de nivel 0, 1, 2 şi rezerva de cadre. Majoritatea au devenit instructori pentru noile generaţii. Îi găsiţi în toate partidele.
  România nu este singurul poligon de tragere cu muniţie letală unde acţionează duşmanii naţiunilor libere şi independente, unii au fost deja pulverizaţi, vedeţi Yugoslavia, Ukraina, nordul Africii, Cehoslovacia, etc.
  Când trebuie să-ţi aperi viaţa, genomul, LUPTI pe viaţă şi pe moarte, nu aştepţi să-ţi organizeze alţii alegeri libere, mereu controlate. E greu !
  Diplomaţia are un rol hotărâtor, prietenii cointeresaţi la fel.
  Şi mai reţineţi un lucru, războaiele pe viaţă şi pe moarte nu au reguli.

 • Virginia Coman
  Posted at 05:43h, 19 November Reply

  Multumesc,Gelu Visan! Astept de mulra vreme si am sperat mereu ca noi,oamenii simpli,nu vom fi lasati singuri. Nu toti suntem “batuti in cap”. Stiam ca se intampla ” lucruri “periculoase dar la nivelul nostru,noi nu putem decat sa ne exprimam dezacordul si temerile. Asteptam sa apara cei care ” stiu si pot”. Va admir,sunt cu voi!

 • popescu
  Posted at 07:31h, 30 November Reply

  In conditiile semnarii tratului privind migratia, statul si poporul roman se desfinteaza. Orice discutie, despre orice fel de stat paralel, luluta, coldea sau mai stiu eu ce, devin nule!
  -https://www.youtube.com/watch?v=m1tSKl80vkc
  -https://www.youtube.com/watch?v=_QfkeZwFo_0
  https://evz.ro/germania-africana-islamica-migratia.html?utm_source=final_articol&utm_medium=articol
  Romanilor nu le pasa, dar vor vedea, vor trai si vor regreta amarnic indiferenta si prostia!

Post A Comment