Trădeanu-Răzgândeanu | Gelu Visan
587
post-template-default,single,single-post,postid-587,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,footer_responsive_adv,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-14.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Trădeanu-Răzgândeanu

Moliceanu-Răzgândeanu-Trădeanu.

Acum cam două două luni scriam că Tăriceanu-Moliceanu-Răzgândeanu a făcut o înțelegere cu Sistemul, în schimbul achitării la cel de-al doilea termen. Obiectul înțelegerii am scris că este capul lui Dragnea și scoaterea PSD de la guvernare, urmată de formarea unui guvern de Uniune Naționslă în care să fie cuprins și ALDE. Declanșarea acestui plan trebuia să se facă după Lovitura de Stat din 10 August, iar Guvernul de Uniune Națională trebuia să se formeze în Septembrie.

Am spus atunci că nu era o postare de analiză, ci o postare care se baza pe informații certe, așa cum a fost și în cazul Firea, unde am avertizat înaintea CEX de la Neptun că Firea va organiza un puci.

Acum, toată lumea face pe mirata privind poziția lui Tăriceanu, el urmând de fapt un plan bine stabilit. Scriam atunci, scriu și acum că “grecoteiul”, cum îl alinta un fost ministru, are vocația fanariotă a trădării.

Printr-o dibăcie aproape oltenească, Liviu Dragnea a dejucat până acum acest plan, de care Tăriceanu nu vrea să se lase, pentru că mai are un dosar la dospit, iar în cazul în care nu-și ține înțelegerea cu Iohannis și Helvigh, dosarul o ia frumoșel la vale, sau la deal, cum vreți. Este dosarul despre care vorbeam cu mult timp în urmă, când lui Tăriceanu i se pregătise o cerere de ridicare a imunității în vederea reținerii și arestării, despre care am vorbit la timpul respectiv, și care este folosit ca obiect de șantaj. Pregătirea guvernului de Uniune Națională a fost anunțată azi de Traian Băsescu, în speranța că, anunțând primul și asumându-și această propunere, PMP-ul va fi luat și el pe lâmgă masă, pe vreun scăunel la intrarea în holul guvernării; calcul greșit, pentru că PNL-ul nu vrea sub nici o formă să-l primească pe Băsescu în guvern, indiferent cine și cât ar zgâria ușa. Dovezile de prietenie ale Alinei Gorghiu și SRI, adică USR, arătate ALDE, sunt tot parte a planului.

Aparent, situația este fără ieșire pentru PSD; In realitate, Dragnea a câștigat timp, adică două luni, iar Tăriceanu nu știe, și nici PNL-SRI-PMP că la ora la care scriu aceste rânduri, PSD are majoritate și fără ALDE. Cum? N-o s-o spun eu, îi las surpriza lui Tăriceanu, dacă nu se va Răzgândeanu. Calculul lui Tăriceanu este pe cât simplu, pe atât de prost:

Pe de o parte, el îi vrea capul lui Dragnea pentru a fi candidat unic la funcția de președinte, dar cum dracu face asta dacă nu mai este în Coaliție cu PSD? Calcul fals. In cazul în care scoate PSD de la guvernare ALDE dispare pur și simplu, pentru că este mort fără PSD, iar restul din ce va mai mișca va fi absorbit de PNL și SRI. Tăriceanu nu poate fi atât de prost să nu știe asta, cu toate că nu este exclus, pentru a-și salva pielea. Deci, ceva nu se leagă.

In opinia mea Tăriceanu joacă la cacealma, încercând să păcălească, așa cum a mai încercat, cu rezultate catastrofale pentru el, pe toată lumea, inclusiv firmele străine de gaze cărora le-a promis condiții mai bune de exploatare, în defavoarea României. Mai mult, ALDE este presat și de grupul ALDE din Parlamentul European, motiv pentru care a căzut cu curul ( fundul) între toate luntriile.

Singurul pierzător din jocul dublu, triplu, cvadruplu pe care-l face Tăriceanu este chiar ALDE, iar unii de pe-acolo au început să-și dea seama că Răzgândeanu le-a pus niște bombe cu fitil sub (ce?) fund. Nu mai este mult până vreunul dintre ei, fie că-i vorba de Norica Nicolai sau de alții, vor lua frumușel bombițele și i le vor pune lui Moliceanu sub (…) posterior( vedeți ce frumos scriu?)

Să-l vedeți atunci pe Trădeanu cum va sări ca ars: că el nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase.

Tocmai se apropie momentul.

No Comments

Post A Comment